Japoński

Japoński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    30 dag
  • margaryna

    1
  • cukier puder

    45 dag
  • jabłka

    60 dag
  • kasza manna

    9 łyżek
  • jaj

    9
  • rodzynki

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sparzyc i zemlec mak, a na tarce zetrzec jablka. Utrzec margaryne z cukrem i dodac żółtka mak, i utarte jabłka. Ubic na piane i dodac kaszae manne i reszte skladnikow. Piec w 150-180 C przez ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

08.01.2012 14:30
fajne

Krzysztof42

22.11.2011 14:56
wolę polski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat