Koper włoski z ziołami (FINNOCHI)

Koper włoski z ziołami (FINNOCHI)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski

    8 SZT
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • melisa

    2 gałązki
  • sól

    do smaku
  • pieprzdo smaku

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bierzemy osiem sztuk kopru włoskiego średniej wielkości,obcinamy częśc górną kopru,po czym myjemy i układamy je do garnka z zimna wodą posoloną,gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu.Odcedzamy koper dobrze i przekrajamy na pół i układamy jeden przy drugim w naczyniu żaroodpornym.W drugim naczyniu ubijamy jajko ze szczyptą soli i wylewamy na koper.Siekamy pietruszkę i melisę po czym posypujemy koper.Do smaku solimy i pieprzymy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika156

01.02.2011 09:54
wypróbowałam już nie raz POLECAM !!!

wolochski

10.11.2010 11:05
super :)

monika156

05.11.2010 15:15
pychaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat