Krem rafaello

Krem rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    500 ml
  • czekolada biała

    150 gram
  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • śnieżka

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kremówkę i czekoladę rozpuścić (nie gotować!). Wstawić do lodówki, a gdy całość będzie zimna, należy cały czas ubijając dodać 2 śnieżki. Na koniec dosypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Kremu można używać do przekładania biszkoptów, jako dodatku do galaretek, lodów, lub z pokruszonymi herbatnikami jako deseru w pucharkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat