Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos kaparowy II

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapary
5 łyżek
ogórki kwaszone
5 szt
cebula czerwona
1 szt
oliwa
5 łyżek
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat
natka z pietruszki
1 łyżeczka
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
śmietana
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy II

Z ugotowanych jajek wyjąć żółtka, rozgnieść w misce, rozetrzeć trzepaczką wlewając powoli oliwę, dodać musztardę, śmietanę, sól i pieprz, dokładnie utrzeć. Białka jajek, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, dodać zioła i zieleninę oraz kapary, wszystko połączyć z sosem, wymieszać i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.08.2012 21:25
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak