Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Frittata z podgrzybkami i kozakami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
seler korzeniowy
1 mały
czosnek
3 ząbki
jajko
6
masło
4 łyżki
szczypiorek posiekany
1 łyżka
papryka mielona
Sklep Prymat
grzyby leśne
50 dag różne rodzaje
żółty ser starty
4 łyżki ostry

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z podgrzybkami i kozakami

Grzyby pokroić na kawałki. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło, włożyć posiekane cebule, czosnek, grzyby. Podsmażyć i dusić pod przykryciek ok 20 min. Seler ugotować na półtwardo, obrać, pokroić i dodać do grzybów. Jajka rotrzepać z żółtym serem, doprawić oregano, szczyptą soli, papryki, pieprzu i polaćgrzyby.
Frittatę smażyć na małym ogniu, unosząc jej brzegi tak, by maa jajeczna spływała na spód patelni, nakryć, odstawić na 5 min w ciepłe miejsce, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.04.2012 21:35
smaczne danie
suzana 23.12.2010 14:30
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak