Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
30 dag
słonina
20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
estragon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
szałwia
1/2 łyżeczka
bulion
1 szklanka
sok z cytryny
1/2 sztuka
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cielęcina bez kości
1 1/2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z pieczarkami

Mięso nacieramy przyprawami, ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny i na noc zostawiamy pod przykryciem w lodówce. Na drugi dzień oprószamy solą, obkładmay plasterkami słoniny i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Dodajmey pieczarki, cebulki, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy bulionem. Zapiekamy, kiedy przestygnie kroimy w plastry, polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak