Przecier z pigwy i róży (doskonały do naleśników)

Przecier z pigwy i róży (doskonały do naleśników)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    0,6 kg
  • dzika róża

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce pigwy obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. Z owoców róży usuwamy nasionka (trochę schodzi z tym). Wszystko wraz z cukrem (30dkg na litr przecieru) oraz odrobiną wody zagotowujemy kiedy zmięknie miksujemy zasmażamy aż zgęstnieje. nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok 5 minut. Szybsza wersja to zrobienie na żelifixach)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

24.05.2012 08:11
ciekawe, warte wypróbowania

Krzysztof42

06.07.2011 17:01
można by spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat