Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tort twarogowy na spodzie z krakersów

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2/3 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 gałązka
koperek świeży
1 gałązka
twarożek
40 dag
śmietana gęsta
1/2 szklanki
sól
Sklep Prymat
pomidorki koktajlowe
10 dag
zioła
do dekoracji
krakersy
do dekoracji
bazylia
1 gałązka
Sklep Prymat
winogrona
10 (kolorowe)
tymianek
1 (świeży)
krakersy
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort twarogowy na spodzie z krakersów

Masło stop, przestudź. Krakersy pokrusz, wymieszaj z masłem. Masę rozłóż na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Schładzaj godzinę. Żelatyną wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, odstaw na kilka minut, aby spęczniała.
Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Twarożek połącz z 3/4 ziół i śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym ogniu. Dodaj do masy serowej. Wylej ją na spód przygotowany z krakersów.
Na wierzchu rozłóż pomidorki i winogrona, posyp resztą ziół. Wstaw do lodówki na 1,5 godziny. Udekoruj ziołami i krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 25.12.2010 10:56
pycha
agata1722
agata1722 15.12.2010 19:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak