Barszcz z fasolą

Barszcz z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    75 dag
  • puszka białej fasoli

    40 dag
  • marchewka

    1
  • ząbek czosnku

    2
  • wędzony boczek

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki i włoszczyznę oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, przełożyć do garnka, wlać 5 szklanek wody, wrzucić obrany i roztarty czosnek oraz przyprawy, zagotować, dodać starte warzywa, gotować na małym ogniu, aż będą miekkie. Zupę połączyć z opłukaną i osączoną fasolą i sokiem z cytryny, osolić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

29.09.2010 12:02
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat