Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z szynką i pieczarkami
Jedno jajko wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, piwo, szczyptę soli. Całość zmiksuj dokładnie mikserem. Patelnię natrzyj kawałkiem słoniny. Ciasto smaż cienko jak na naleśniki.
Farsz:
Cebulę obierz i poszatkuj. Pieczarki pokrój na cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szynkę pokrój w wąskie paseczki. Wszystkie składniki smaż razem na patelni około 30 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Naleśniki ponadziewaj farszem z pieczarek i szynki, pozawijaj w ruloniki. Następnie każdy rulonik zanurz w surowym jajku i bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu około 5 minut z każdej strony.
Najlepiej podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego!