Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mleka i dżemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
śmietanka 3/4 szklanki
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mleka i dżemu

Namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Mleko zagotować z cukrem, ostudzić, wymieszać ze śmietanką i rozpuszczoną żelatyną. Odstawić do skrzepnięcia. Galaretkę podawać przybraną dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak