Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z makaronem razowym
Makaron ugotowałam al\'dente w lekko posolonym wrzątku, odcedziłam. Wyłożyłam na talerze i polałam ragout, posypałam posiekanymi oliwkami i natką pietruszki.
mięsa mielonego z łopatki | 30 dkg |
mała marchewka | 1 |
papryki żółtej | 1/3-1/2 strąka |
papryki czerwonej | 1/3 strąka |
czosnku | 3 ząbki |
pomidorów pelati | 1 puszka |
koncentratu pomidorowego | 2 łyżeczki |
zielonej części pora | kawałek |
zielonych oliwek | 1 garść |
makaronu razowego kolanka | 6-8 garści |
oliwy | 2 łyżki |
natki pietruszki | kilka gałązek |
sosu sojowego ciemnego | 3 łyżki |
sosu chili z czosnkiem | 3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: