Marchewkowiec

Marchewkowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajka

    4
  • olej z pestek winogron

    1 i 1/4 szklanki
  • cukier

    1 i 1/3 szklanki
  • marchew starta

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • cynamom Prymat

    2 łyzeczki
  • sól

    szczypta
  • orzechy

    garść
  • płatki migdałowe

    garść
  • rodzynki

    garsć
  • żurawina

    garść
  • śmietana 30%

    200ml
  • serek philadelfia

    100g
  • płatki migdałowe

    50g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawine, migdały i rodzynki. Wylac do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st. przrz 25 minut, potem zwiekszyc do 180st i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić. Wyjac z foremki, z papieru, delikatnie przekroic na poł. Ubic smietanke kremówke i wymieszac z serkiem. Taką masą posmarowac dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarowac reszta masy. Uprazyc na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzic. Posypac góre ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata92

26.06.2017 11:39
Fajne ciasto :)

tobi1989

24.06.2017 23:40
Wspaniałości :)

Grazyna0211

12.06.2017 16:38
super ciasto

pestka

10.06.2017 13:18
smaczny deser

IZABELA29

08.06.2017 09:35
Pyszne ciasto

IZABELA29

12.06.2013 08:42
cudowne zdjęcie

Ewa104

10.08.2011 13:12
Muszę wypróbować to ciasto.

darus

25.01.2011 15:01
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat