parówki w cieście francuskim

parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 opakowanie
  • ciasto francuski

    1 opakowanie
  • sos czosnkowy

    do smaku
  • ser gouda

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki kroimy na małe kawałki, ciasto francuskie na kwadraty, ser na małe kawałki (trochę mniejsze niż ciasto).Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ciasto, ser parówka i zawijamy razem. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200-220 stopni. Podajemy ciepłe z ketczupem lub sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat