kluska jarcana

kluska jarcana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka jęczmienna

    2-3 SZKLANKI
  • woda

    2 L
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wsypujemy do garnka z osoloną wodą i gotujemy cały czas mieszając. Gotową podawać z zimnym mlekiem słoniną lub masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat