Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liści szpinaku 800 gram
ziemniaków 6
sól, pieprz do smaku
bulion drobiowy 2 litry
śmietana 50 (odtłuszczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Szpinak umyj i odsącz. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Bulion doprowadź do wrzenia(można użyć kostek bulionowych) i włóż do niego warzywa. Gotuj na średnim ogniu, około 10 minut. Następnie blenderem zmiksuj powstałą zupę i dopraw przyprawami. Zupe podawaj ze śmietaną(można polać po łyżeczce każdemu na talerz).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak