Rogale z kremem czekoladowym

Rogale z kremem czekoladowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    1,5 kg
  • mleko

    0,5 litra
  • krem czekoladowy

    do smaku
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • margaryna

    3/4 kostki
  • sól

    do smaku
  • drożdże

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Czekamy aż wyrośnie. Jajka z cukrem ucieramy. Margarynę rozpuszczamy. Do miseczki dodajemy rozczyn, mąkę i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy i znów dzielimy na 8 części ( powinny powstać trójkąty). Na każdą część nakładamy krem i zwijamy rogaliki. Formę do pieczenia wykładamy papierem a następnie układamy rogaliki zachowując odstępy i smarujemy jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180\'C. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

02.05.2013 00:21
Bardzo apetyczne

RenataZ-et

12.04.2013 20:05
coś dla mnie :)

Seba

21.03.2013 10:05
bardzo smaczne

daria2911

24.04.2012 14:58
pycha

Krzysztof42

23.04.2011 16:34
takie rogale to mogę jeść

bogumiła3

17.09.2010 19:14
super

IlonaAlbertos

26.08.2010 00:20
Coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat