Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Brukselka z tartą bułką

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kilo brukselki
troche mleka
szczypta cukru
sól do smaku
Sklep Prymat
trzy łyżki masła
cztery łyżki tartej bułki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z tartą bułką

Oczyszczoną brukselkę zalewamy wodą, dodajemy kilka łyżek mleka, szczyptę cukru, solimy do smaku. Gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy tartą bułkę, przesmażamy. Polewamy bułką brukselkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.06.2012 20:16
oj jak dawno nie jadłem brukselki
Dorota76 06.02.2012 17:25
interesujące
goofy9 26.12.2011 22:25
moje ulubione warzywo, uwielbiam
ziutula
ziutula 14.05.2011 17:19
brukselka w takim wydaniu to pychota...
4muffins 18.11.2010 09:29
mniam :)
MAR3STA 07.11.2010 09:41
smaczne
Agnieszka172 06.11.2010 17:46
lubię to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak