Kebab z kurczaka

Kebab z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki, zasypujemy przyprawą do kebaby, dodajemy trochę oliwy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki min. na pół godziny.

Z majonezu, jogurtu, czosnku, soli, pieprzu, gałki i natki pietruszki robimy sos czosnkowy.

Pomidory i ogórki kroimy w grube plasterki. Kapustę pekińską drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka.

Kawałki kurczaka smażymy na patelni na rumiano.

Rozkrojone bułki podgrzewamy w piekarniku.

Do bułki wkładamu trochę kurczaka. Potem warzywa. Polewany sosem czosnkowym i zamykamy bułkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat