Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety w chrupiącej panierce

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka
450 gram
cebula
0,5 szt
Przyprawa do mięs Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz czarny
do smaku
płatki kukurydziane
250-300 gram
sól
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
olej do smażenia
4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w chrupiącej panierce

Mięso wrzucić do miski.Dodać:3 łyżki bułki tartej,1 łyżkę przyprawy do mięs,pokrojoną w kostkę cebulę,sól oraz pieprz czarny mielony i ziołowy do smaku.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy,formujemy kotlety,obtaczamy je w panierce i smażymy na wolnym ogniu.

Panierka:Płatki kukurydziane wraz ze szczyptą soli rozdrabniamy w urządzeniu z nożami przez minutę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 23.03.2011 19:41
pycha
Faustyna 25.10.2010 19:14
Ciekawy pomysł z panierką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak