Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Keks babciny

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1,5 szklanki
jajko
4-5 szt
cukier
1/2 szklanki
rodzynki
1 szklanka
orzechy włoskie
1/2 szklanki
morele suszone
10 szt
mieszanka keksowa
1 opakowanie
margaryna
1 szt
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Keks babciny

Margarynę utrzeć z cukrem, przesiać mąkę i dodawać po 1 jajku, sodę. Orzechy i morele posiekać. Następnie rodzynki i morele sparzyć, obtoczyć w mące i dodać do masy. Wlać masę do keksówki, zrobić rowek w cieście i piec w 10stopniach 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 19.05.2011 06:52
apetycznie wygląda
kuklik 11.05.2011 18:00
piękny i napewno smaczny
Babciagramolka 05.10.2010 21:57
Pięknie wygląda - bardzo lubię keks .
IlonaAlbertos 04.10.2010 22:05
Śliczny, prawie jak ze sklepu :)
rosik93 02.10.2010 23:41
wypróbuje na swieta:)
Bartolomeo 01.10.2010 11:33
lubie keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak