Upiec biszkopt różowy: ubić pianę z 4 jajek, dodać pół szkl. cukru, potem 4 żółtka, na końcu wymieszać z pół szkl. mąki zmieszanej z połową łyżeczki proszku. Dodać suchy kisiel, delikatnie wymieszać. piec ok. 30 min w temp. 160-180 C. Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. W ten sam sposób upiec biszkopt makowy, dodając na końcu mak. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, uprażyć z cukrem, dodać galaretki agrestowe w proszku, wymieszać, pozostawić do wystudzenia.
Rozpuścić galaretki truskawkowe, gdy stężeją pokroić w kostkę.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w pół szkl. gorącej wody, gdy zacznie gęstnieć zmiksować z kremówką ubitą z odrobiną cukru pudru, wstawić na chwilę do lodówki.
Na biszkopt różowy wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopt makowy, wyłożyć delicje, na to masa z kremówki i posypać kostkami galaretki.