rolada seorwo-ogórkowa

rolada seorwo-ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    1,4 kg
  • śmietana 30%

    1 szkl
  • ogórki

    6 szt
  • żelatyna

    2 łyż
  • sól, piperz

  • pęczek rzodkiewki

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5 ogórków obrać przekroić na mniejsze częsci i zmiksowqać. Ser zmiksować. Smietanę ubić na sztywno, połaączyć z serem i ogórkami, dopraw solą i piperzem. Żelatynę rozpościć w niewielkiej ilosci wrzątku wystudzić połączyć z masa ogórkowo-serową, dobrze wymieszać. Wyłożoną folię spożywczą formę obłożyć plastrami ogórka, nałożyć połowę zastygniętego musu. Pośrodku ułożyć w rzędzie umyte i osuszone rzodkiewki, nałożyć reszte musu i ogórka. Dobrze docisnąc ugormować roladkę. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat