Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z TUŃCZYKA I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ
4 jaja
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3 woreczki ryżu
1 słoik papryki konserwowej
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
majonez
Sól, pieprz, curry
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ryż ugotować, ostudzić. Następnie paprykę konserwową pokroić w kostkę i połączyć z ugotowanym ryżem. Dodać 3 łyżki majonezu, doprawić solą pieprzem i przyprawą curry.
Tuńczyka odcedzić i połączyć z posiekaną cebulą.
WARSTWY:
Każdą warstwę należy posmarować majonezem
I ryż z papryką
II tuńczyk z cebulą
III ryż z papryką
IV odsączona puszka kukurydzy
V 4 ugotowane jaja, pokrojone w kostkę
VI ryż z papryką
VII tuńczyk z cebulą
VIII ryż z papryką