Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500g
  • mieszanka chińska

    350g
  • przyprawa do kuchni chińskiej

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Dodajemy chińskie warzywa(ja używam mrożonych).Wszystko podsmażamy ok.10 minut.Posypujemy przyprawą,podlewamy troszkę wodą i dusimy pod przykryciem aż wszystko zmięknie.Do tego dania idealnie pasuje ryż.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat