Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z marynowanej jagnięciny

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina
50 dag
papryka
1 sztuka
sok z pomarańczy
1 szklanka
oliwa
wg uznania
płynny miód
1 łyżka
oregano
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z marynowanej jagnięciny

Pokrój jagnięcinę w grube kostki. Wymieszaj mięso w misce z łyżką oliwy, sokiem pomarańczowym, miodem, oregano i przyprawami. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. W międzyczasie obierz cebulę, podziel ją na osiem części i każdą z nich pokrój na spore kawałki. Wypłucz i pokrój paprykę na cztery części. Oczyść je i pokrój każdą na grube kawałki. Na każdy szpikulec nabijaj kolejno: kostkę jagnięciny, kawałki cebuli, kawałek papryki, czynność powtarzaj kilkakrotnie. Ułóż szaszłyki na grillu. Opiekaj przez 15 minut. Obracaj co jakiś czas.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.04.2011 18:04
pyszne pyszności....
Matik 04.08.2010 11:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak