Oscypek panierowany z ziołami prowansalskimi

Oscypek panierowany z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • bułka tarta

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • oscypek

    2 duży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oscypka kroimy w talarki o grubości 0,5 cm, bułkę tartą mieszamy na talerzyku dokładnie z ziołami prowansalskimi - to bedzie panierka. Nastepnie obtaczamy oscypka w jajku i panierce i smazymy na złoty kolor. Ser ma delikatny ziołowy smak. Podawać jako przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krystyna24

27.10.2011 14:02
pomyslowe

wolochski

13.06.2011 23:00
super

Emilia21

25.11.2010 10:23
super

Emilia21

25.11.2010 10:23
super

Bartolomeo

07.09.2010 10:53
spoko przepis

cichor

02.09.2010 20:29
fajny pomysł :)

crysaliska

02.09.2010 18:55
pychotka

Agnieszka_B

02.09.2010 13:15
Myślę że inny ser też można, ale jestem ciekawa smaku oscypka:)

Bartolomeo

02.09.2010 09:47
ciekawe czy inny ser można tak samo zrobic?

Jolanta40

02.09.2010 09:37
prosto i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat