Masa jabłkowa

Masa jabłkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka cytrynowa

    2 op
  • słodko kwaśne jablka

    1 kg
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu. Dodać cukier i smażyć do rozpuszczenia się cukru. Wyłączyć gaz, dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wykładać na ciasto lekko schłodzoną masę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat