Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka z daktylami i oliwkami

5.0
(9)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszne, aromatyczne pałki z kurczaka w nieco innej odsłonie, z dużą ilością przypraw oraz z daktylami.

Składniki:

wszystkie składniki

pałki z kurczaka
6 sztuk
cebula
2 sztuki
oliwki zielone
10 sztuk
bulion drobiowy
1.5 szklanek
mąka
1 łyżka
daktyle suszone
50 gramów
sok z cytryny
1 łyżka
Imbir mielony Prymat
0.5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Przyprawa harissa
0.5 łyżeczki
cynamon Prymat
0.5 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
oliwa
2 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka z daktylami i oliwkami

W rondlu rozgrzać oliwę. Pałki natrzeć pieprzem i solą, podsmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w półkrążki, posypać imbirem i dusić 7 minut. Dodać pokrojone na połówki oliwki oraz resztę przypraw. Smażyć 1 minutę. Wlać bulion, dusić pod przykryciem 15 minut.
Dodać grubo pokrojone daktyle i dusić 10 minut. Dodać sok z cytryny, doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Zagęścić sos mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Gotować jeszcze 1-2 minuty.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak