Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone talarki z batatów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

batat 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżeczka

Ponadto

zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone talarki z batatów

Batata należy obrać, umyć i dokładnie osuszyć, a następnie pokroić w niezbyt cienkie plasterki.
Całość przełożyć do miseczki z olejem i dokładnie wymieszać (aby olej delikatnie pokrył każdy kawałek).
Talarki luźno umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać ziołami.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut w 180 stopniach.
(W międzyczasie sprawdzić czy bataty są miękkie. Czas pieczenia zależy od grubości talarków oraz piekarnika - ja posiadam gazowy.)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:17
super przekaska.
jejkuchnia 19.03.2018 19:45
Super przekąska, nie tylko dla dzieci. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak