Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • po 1/2 główki zielonej i czerwonej sąłaty

  • 2 kolby cykorii

  • 5 łyżek oliwy, 3 łyżki octu balsamicznego, sól, swieżo mielony pieprz

  • winogrona czerwone

    1 kiść
  • camembert

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sąłat opłukać i osuszyć, porwij na mniejsze kawałki. Cykorie opłucz, osusz i odetnij gorzkie końce, pokrój w paski. Owoce umyj i susz. Winogrona pokroic na połówki. pomarańczę i grejpfruta obrać, podzielić na cząstki, zdejmij białe błonki, pokrój. Ser potnij w kostkę. W salaterce ułóż liście sałat i paski cykorii, dodaj owoce, ser, połącz delikatnie składniki. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat