Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINI BAJADERKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

Biszkopt 40-50 dag lub inne pozostałe ciasto (bez kremu)
mleko 1/4 szkl.
cukier 1/4 szkl.
kakao 2 łyżki
bakalie u mnie 12 suszonych śliwek i garść suszonej żurawiny WCZEŚNIEJ NAMOCZONE
dżem truskawkowy 200 g
masło 60 g
aromat waniliowy lub inny
krem czekoladowy lub orzechowy

Dekoracja

wiórki kokosowe
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: MINI BAJADERKI

Biszkopt drobno kruszę (można za pomocą blendera).
Mleko zagotowuję z cukrem, masłem i kakao. Lekko studzę.
Ciasto łączę z mlekiem, dżemem, kremem i olejkiem, dodaję pokrojone bakalie, dokładnie mieszam. Masa ma być jednolita.
Formuję niewielkie kulki, następnie obtaczam w wiórkach lub kolorowej posypce.
Gotowe bajaderki odstawiam do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak