Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z okrą i ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa 300 g okry
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryczka chili 2 szt
pomidory 350 g
masło 2 łyżki
sok z cytryny
kiełbasa biała 3 pętka (parzona)
ryż 100 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z okrą i ryżem

Strąki okry myjemy, odcinamy „ogonki”.
Cebule oraz czosnek drobno siekamy, papryczki kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i również siekamy.
Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chilli, pomidory, strąki okry oraz kiełbasę. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym dodajemy ryż.
Gotujemy pod przykryciem do jego miękkości.
Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak