Sałatka na krakersach z tuńczykiem

Sałatka na krakersach z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ser żółty

    20 dkg
  • jajka ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • majonez

    1 słoik
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Tuńczyk wyjmujemy z puszki, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Rozkładamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy ser żółty, układamy drugą warstwę krakersów, wykładamy pastę z tuńczyka, układamy trzecią warstwę krakersów, układamy starte białka, potem starte żółtka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.10.2017 12:32
Nigdy takiej nie jadłam, nie wiem, czy bym się przełamała i spróbowała z krakersami. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat