Śledź podhalański

Śledź podhalański

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 sztuki
  • bryndza

    10 dkg
  • śmietanka 12-procentowa

    5 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
  • posiekany szczypiorek

    1 garść
  • sól, pieprz

    do smaku
  • groszek konserwowy

    1-2 łyżki
  • papryka marynowana

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na niewielkie kawałki i ułożyć w salaterce. Paprykę pokroić w kawałeczki. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Bryndze zmiksować albo dobrze utrzeć ze śmietanką, czosnkiem i posiekaną zieleniną. Dodać paprykę i odsączony groszek lub kukurydzę, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Zalać śledzie, przykryć plastrem folii spożywczej i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

30.08.2010 10:28
ja też bardzo lubię śledziki :)

Małgorzata113

29.08.2010 18:37
to przepis dla mnie, uwielbiam śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat