Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 cukinia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
oliwki zielone 15
1 cebula
2 ząbki czosnku
500 ml passaty pomidorowej
pół szklanki wody
3 gałązki świeżego tymianku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat szczypta
1 liść laurowy
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z oliwkami

Cukinię kroimy w półplasterki, papryki w większą kostkę, cebulę w mniejszą kostkę, czosnek rozdrabniamy. Wszystkie warzywa i liść laurowy wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodajemy do nich passatę, sok z cytryny, wodę, oliwki, przyprawy i liście tymianku. Gotujemy 15 minut. Jeżeli leczo wyszło za rzadkie, wystarczy odparować płyn, jeżeli za gęste, można dolać więcej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:59
Moje smaki!
R'n'G Kitchen 24.08.2017 18:56
Mniam
anka1988 24.08.2017 17:22
uwielbiam taka kuchnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak