Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z maślanymi ciastkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 82% 200 g
mleko 500 ml
kakao 5 łyżek prawdziwego
cukier 5 łyżek
mleko w proszku 500 g
ciastka 200 g , maślane w cukrze

Porada

Sekretem doskonałego bloku czekoladowego jest dobrej jakości masło oraz ciemne , prawdziwe kakao.Dodatki możemy dobierać wg. smaku ja postawiłam na maślane ciasteczka w cukrze. Blok wyszedł pyszny , słodki , mocno czekoladowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z maślanymi ciastkami

Ciastka umieścić w kielichu blendera , rozdrobnić na małe kawałki. ( można także pokroić nożem)

Mleko podgrzać , rozpuścić w nim masło oraz cukier.

Wsypać mleko w proszku oraz ciastka , mieszać ( najlepiej drewnianą łyżką ) do połączenia się składników i powstania gęstej , czekoladowej masy w której łyżka stanie dęba.

Masę wylać do keksówki o pojemności 1l lub innego dowolnego naczynia.
Pozostawić najlepiej na noc do schłodzenia.

Przed podaniem pokroić w grube plastry lub kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 18.07.2017 23:55
taki swojski najlepszy !!!!! aż ślinka cieknie na niego :-)
Ola1984 12.07.2017 20:52
Mniam, smak dzieciństwa :)
Ania321 12.07.2017 16:06
coś pysznego, zjadłabym z przyjemnością :)
SzczyptaChili 12.07.2017 13:27
Dziękuję :)
Bożena Matuszczyk 11.07.2017 23:05
Smakowity i kuszący;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak