Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt
ogórek zielony 1 szt
posiekany koperek 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
śmietana 12% 150 ml
słonecznik łuskany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z koperkiem

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Sałatę dokładnie umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. obranego ogórka zetrzeć w plasterki, odcisnąć z wody.
Żółtko z jajka przecisnąć przez praskę do czosnku, wymieszać z musztardą, cukrem i śmietaną. Sałatę wymieszać z ogórkiem i koperkiem, przyprawić do smaku solą i octem. Przed podaniem oblać przygotowaną śmietaną i posypać ziarnami słonecznika. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.07.2017 23:50
smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak