karpatka

karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy szklankę wody i wsypujemy pół margaryny, wsypujemy szklankę mąki mieszamy i gotujemy.Studzimy i ucieramy kolejno jajka z 1/2 łyżeczką proszku do pieczenia. Pieczemy 2 cienkie placki.Pieczemy ok40mim.
MASA: 1/2 mleka odlewamy 1/2 szklanki i mieszamy z 1,5 łyżkami mąki. Reszte mleka gotujemy z niecala szklanka cukru i cukrem waniliowym. Do tego wlewamy rozpuszczoną mąkę z mlekiem.Ostudzamy. Rozcieramy margaryne z zoltkiem i dodajemy budyń.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 00:59
super

borys

30.08.2010 12:07
zawsze ja uwielbiam a jak szybko znika :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat