Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z batatów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batat 500 gram pieczonych
mąka kukurydziana 100 gram
mąka z ciecierzycy 100 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z batatów

Kroki postępowania

1
Bataty owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości. Dobrze studzimy.
Ostudzonego obieramy i dokładnie rozdrabniamy.
Krok 1 - Kopytka z batatów foto
2
Dodajemy mąki i sól. Dokładnie zagniatamy. Żeby się nie kleiło do rąk można je zwilżyć olejem.
Krok 2 - Kopytka z batatów foto
3
Ciasto wykładamy na stolnicę, dzielimy na 3-4 części, formujemy wałek i kroimy na kopytka.
Krok 3 - Kopytka z batatów foto
4
Wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia :)
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe albo podsmażone.
Krok 4 - Kopytka z batatów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.06.2017 00:33
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak