Przepis i sposób przygotowania na: Barwy szczęścia
Białka ubić. Dodać cukier i cukier waniliowy, a następnie 1,5 szklanki mąki, proszek do pieczenia i olej. Wymieszać. Podzielić ciasto na 4 części. Do jednej dodać żółtka i resztę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel, a do czwartej mak. Wykładać na środek po 3 łyżki każdego rodzaju ciasta. Po wyłożeniu całego ciasta piec 40-45 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciasto ostudzić. Przekroić na dwa placki.
Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Pozostałą galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Śmietankę ubić ze Śnieżką i wymieszać z tężejącą galaretką. Podzielić na dwie części: 3/4 masa, 1/4 dekoracja. Do śmietanki przeznaczonej na masę dodać niecałą połowę galaretek pokrojonych w kostkę i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto masą.
Górny placek ciasta posmarować pozostałą śmietaną i udekorować galaretkami.