Carpaccio z bakłażana

Carpaccio z bakłażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    10 dkg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Następnie osusz go na ręcznikach papierowych i usmaż na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przełóż ponownie na ręczniki, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Bakłażana ułóż na talerzykach, udekoruj plasterkami pomidora koktajlowego i listkami sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

04.12.2011 11:52
pomysłowe

Seba

25.05.2011 09:40
pycha

agata1722

27.02.2011 18:54
ciekawy pomysł

Margo1

28.08.2010 08:17
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat