Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
olej 2 łyżki
żurawina 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z żurawiną

Schab wypłukać, zrobić nacięcia przez środek. W nacięcia powkładać żurawinę. Czosnek obrać i bardzo drobno pokroić lub wycisnąć przez wyciskarkę. Olej wymieszać z przyprawami i czosnkiem, nasmarować schab z każdej strony, Włożyć do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Następnie upiec w piekarniku przez około godzinę w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 09.02.2017 13:45
wyborny,wygląda znakomicie
matesko 29.12.2016 16:26
apetycznie się prezentuje
pestka 27.12.2016 01:39
bardzo smacznie przygotowane mięsko
jagoda5913 26.12.2016 20:05
super schabik
Janina 26.12.2016 19:38
Fajne mięsko;))
Wiktoria29 26.12.2016 19:32
pychotka..
norweska20 26.12.2016 19:10
klasyka gatunku-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak