Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki małosolne kiszone na szybkie zużycie

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy
1 kg
woda
1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
chrzan
3-5 cm korzeń
Sklep Prymat
ząbek czosnku
2 szt
chleb czerstwy
1 kawałek piętki
koperek
1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne kiszone na szybkie zużycie

Ogórki umyć dokładnie i ponacinać końcówki. Wodę zagotować z solą i ostudzić .Na dno słoika włożyć kawałek piętki z chleba ,koper ząbki czosnku obrane ,chrzan .Układać ściśle ogórki i zalać zimną zalewą solną .Na wierzch włożyć jeszcze kopru i przykryć talerzykiem . Odstawić na blat do ukiszenia na około 3 dni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 23.07.2016 19:32
Moje ulubione;))
w mojej kuchni 23.07.2016 16:31
moje smaki ogórkowe
pestka 23.07.2016 13:37
bardzo lubię takie ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak