Karkówka smażona w musztardzie rosyjskiej

Karkówka smażona w musztardzie rosyjskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda rosyjska

  • ketchup pikantny

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry ok 1cm. Rozbić lekko tłuczkiem i obficie natrzeć musztardą z niewielką ilością ketchupu. Wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia smażyć na dużym ogniu. Podawać najlepiej z pikantnym sosem na bazie również musztardy rosyjskiej. Przepis polecam dla osób, które nie mają czasu czekać aż mięsko się upiecze:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

13.03.2015 07:22
fajny pomysł. lubię ostre mięsa

Jodaj

08.10.2012 14:25
extra ta karkówka :)

Dorian

17.05.2012 20:14
super fajna

kate.500

30.10.2011 20:07
pysznosc

iwona332

06.03.2011 00:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat