Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muffinki z bakaliami

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
200 ml
jajko
2 szt
olej
100 ml
mąka
250 g
cukier
150 g
cukier waniliowy
1 łyżka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
bakalie
120 g
biała czekolada
1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z bakaliami

1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodaję do suchych składników. Dokładnie mieszam.

2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewam upieczone muffinki. Wierzch muffinek dekoruję kandyzowanymi kostkami papaji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.06.2016 20:56
pięknie się prezentują :)
Malinka 05.06.2016 16:50
Uwielbiam muffinki!
Franciszek 05.06.2016 16:50
pyszne do kawy
bertpvd 05.06.2016 16:19
Fajne muffinki
noninka77 05.06.2016 16:18
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak