Ciasto puchowe

Ciasto puchowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    1 kost
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    2 szkl
  • ocet

    2 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym jajku i nadal ucierać, następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem i mąką pszenną.
Dodać olej, ocet, trochę aromatu i starannie wymieszać.
Wyłożyć ciasto do formy i piec około 35 minut.
Wierzch ciasta można polać polewą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogumiła3

16.09.2010 23:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat