Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na granacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 400 gram
roszponka 1 opakowanie
granat 1 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
ocet balsamiczny 1 łyzka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na granacie

Łososia lekko solimy i pieprzymy , grillujemy dwóch stron po 3-5 minut. Na talerzach rozkładamy roszponkę, pomidory pokrojone w grubą kostkę (obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych) i cebulę pokrojoną w półplasterki. Sałatę posypujemy pestkami granata. Usmażonego łososia kładziemy na sałacie, całość skrapiamy dressingiem ( powstałym z połączenia octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Łososia serwujemy gorącego, smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 22.02.2016 16:34
Pięknie, kolorowo, smakowicie.
Jadwiga/Jaga85 21.02.2016 22:56
Kolorowo i pysznie!
kloruś 21.02.2016 21:21
wygląda smakowicie!
wwwiolka 21.02.2016 21:19
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak