Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w bułce tartej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
woda 2 litry
sól 1 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Porada

Im krócej gotujemy kalafior, tym więcej witamin pozostaje .

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w bułce tartej

Podaną ilość wody wlać do większego garnka,dodać sól.
Kalafiora umyć , obrać z liści i podzielić na większe różyczki.
Przełożyć do garnka z wodą.
Gotować pod przykryciem przez 15 minut.
Gdy kalafior będzie gotowy , wyjąć go delikatnie odsanczając nadmiar wody.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek,dosypać bułkę tartą i ułożyć kalafiora. Podpiec całość przez około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.07.2016 11:19
bardzo lubię,właśnie taki dziś przyrządzam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak