sałatka z kokosowo-imbirowymi krewetkami

sałatka z kokosowo-imbirowymi krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    100 g
  • makaron tajski

    100 g
  • mango

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ananas w puszce

    1/2 puszki
  • pędy bambusa

    1/2 puszki
  • chili

    1 sztuka
  • dressing z tamaryndy

    2 łyżki
  • imbir

    1 kawałek
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,
2. mango kroimy w kostkę,
3. pędy bambusa chwilę przesmażamy na patelni,
4. chili drobno kroimy,
5. cebulę kroimy w piórka,
6. do makaronu dodajemy mango, ananasa, cebulę, chili, pędy bambusa, polewamy dressingiem z tamaryndy, mieszamy,
7. jajko lekko ubijamy, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy,
8. wiórki wsypujemy na talerz,
9. imbir obieramy drobno kroimy i dodajemy do wiórek kokosowych mieszamy,
10. każdą krewetkę moczymy w jajku z mąką, a następnie obtaczamy w wiórkach,
11. smażymy w dość dużej ilości oleju, osączamy na papierowym ręczniku,
12. sałatkę układamy na talerzach,
13. na wierzchu układamy krewetki, polewamy dressingiem z tamaryndy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

07.09.2015 20:08
smakowite połączenie

bami

01.06.2011 18:23
Intrygujące połączenia :)

Dorota76

10.03.2011 12:35
zapowiada się smakowicie

rosik93

05.02.2011 23:58
mniam, smacznie wygląda.

bogumiła3

20.09.2010 16:14
super

luna19

12.09.2010 18:12
krewetki uwielbiam zawsze :) zwłaszcza te duże

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat